Er en tilbagevendende begivenhed og har de sidste år været afholdt i Odense i Kongens Have. Det er Rådet for Socialt Udsatte, som på denne måde skaber en publikums aktivitet med socialt udsatte fra hele landet. Der plejer at deltage mellem 500 og 800 mennesker, samt en del af byens borgere, som kommer gennem teltopstillingen i løbet af dagen.

I år var der arrangeret 3 tema telte, hvor der på skift var debat henholdsvis om bolig, arbejde og netværk. Sidst på dagen blev resultatet af de tre temaer fremlagt fra talerstolen i midten af teltopstillingen. Igen i år blev arrangementet afviklet i samarbejde med Den sociale Højskole fra Odense. Hvor de studerende bl.a. læser til socialrådgiver. Der er faktisk meget stor interesse fra de studerende i at deltage i dagen og forberedelserne, idet de lærer utrolig meget, som de ikke kan lære på studiet.

Bazaren



LAP havde påtaget sig at lave temateltet omkring arbejdsmarkedet. Fordi LAP deltager i en del arbejdsmarkedsrelaterede projekter og har fordybet sig meget i emnet. Største delen af debatten foregik ved runde borde med 5-10 personer, som primært snakkede skåne- og fl exjob, vilkår og lysten til at arbejde, samt udbytte både i form af økonomi og det at have noget at stå op til.

Dagen byder jo efterhånden også på mange glædelige gensyn, hvor folk fra hele landet denne dag mødes på kryds og tværs af foreninger og baggrunde. Der er livligt i teltene og mange foreninger stiller op med en stand for at oplyse og hverve medlemmer. Dagens dialoger er af meget forskellig art, og det handler ikke kun om psykiatri og kriser.