FOREDRAG TIRSDAG DEN 28. APRIL 2015 KL. 14.00 - 16.00
DIANALUND BORGERHUS, SØMOSEVEJ 44, 4293 DIANALUND
At være psykisk sårbar kan være en stressbelastning for kroppen. Mange psykisk sårbare har oplevet traumer, hvor kroppen reagerer med stress.
Mindfulness er en anerkendt metode og et værdifuldt redskab ift. angst, stress og depression. En metode til at øge koncentration og til at styrke det psykiske forsvar. Mad er en af grundstenene, der skaber energi og overskud og som både kan gavne og forværre stress og sårbarhed. Det vi spiser, og hvordan vi spiser har betydning for krop, psyke og hjerne.
Psykoterapeut og specialist i traumer og stress Sussie Bengtsson og kostkonsulent Birgitte Flensholt sætter fokus på psykisk sårbarhed og stress med anvisninger og inspiration til at bruge mad og mindfulness som støtte i hverdagen.
DU FÅR VIDEN OM:
• Hvad sker i krop og nervesystem ved psykisk sårbarhed og stress?
• Hvad er sammenhængen mellem traumer, sensitivitet og psykisk sårbarhed?
• Hvad er mindfulness og hvorfor gavner det krop og nervesystem?
• Hvordan hænger mad og psykisk sårbarhed sammen?
• Hvad er godt at spise?
Du får inspiration og metoder til at mindske stress, øge livskvalitet og finde glæde og ro over det nære i hverdagen. En kombination af praktiske anvisninger og enkle mindfulness øvelser.
SUSSIE BENGTSSON, PSYKOTERAPEUT MPF, CHOK/TRAUMETERAPEUT, KUNSTTERAPEUT
Mange års erfaring som psykoterapeut i psykiatrien med individuelle samtaler, mindfulness og kunstterapi. – Kurser, foredrag, undervisning og individuel terapi.
BIRGITTE FLENSHOLT, ERNÆRINGS- OG HUSHOLDNINGSØKONOM, PSYKOTERAPEUT
Mange års erfaring i arbejdet med mad som en del af behandling i psykiatri og misbrugsbehandling. – Undervisning, foredrag, kostvejledning og skribent.