LAP-pris til Lykke
Kom de? I lang tid anede vi ikke om de kom. Men da vi nåede til landsmødet vidste vi det – de kom! Eller den ene af dem kom i hvert fald. Hanna Lundblad måtte alene repræsentere DR’s forfatterpar, Hanne Lundblad og Stig Thorsboe, der sammen står bag tv-serien Lykke.
Ved halv firetiden om fredagen på landsmødet kunne Christian Martin overrække Hanne Lundblad årets LAPpris for på fremragende og genial vis at gøre opmærksom på de problematikker, vi brugere oplever hver eneste dag året rundt. Med serien Lykke får familien Danmark øjnene op for de psykisk syge i primetime. Som for eksempel da direktøren for medicinalfirmaet ikke ville tage medicin for at klare sit arbejde, et dilemma mange psykisk syge møder dagligt på socialkontorerne.
I LAP glæder vi os til at se fortsættelsen, og mangler forfatterne inspiration, er vi til enhver tid leveringsdygtige.
Ros fra danske Regioner
Flemming Stenild roste LAP for at være den brugerorganisation, vi er. Formanden for Danske Regioners Social- og Psykiatriudvalg indledte LAP’s landsmøde og fortalte bl.a., at vi er særdeles vigtige samarbejdspartnere og har en utrolig god betydning som psykiatriens vagthund. Stenild opfordrer os til at fastholde, at det er os, der er eksperterne.
Stenild fortsatte med at sige, at regionerne har fokus på personer med trippeldiagnoser, dvs. mennesker med misbrug, psykiatriske problemstillinger og somatiske sygdomme. Regionerne vil også søge forklaringer på psykiatribrugernes kortere levealder. Formanden gjorde os opmærksom på de nye udfordringer, der er opstået som følge af strukturreformen, som betyder at behandlingsog socialpsykiatrien rent lovgivningsmæssigt er kommet længere fra hinanden. Kommunerne og regionerne må nu arbejde på at finde en samklang i indsatsen fremover (læs et fyldigere referat på lap.dk).
Ankomsten
I strålende solskin bød Svendborg over 100 medlemmer velkommen til det årlige Landsmøde. En bus kom med passagerer, der havde taget toget til Odense, for at bruge 3 dage og 2 nætter på at defi nere LAPs fremtidige politikker. I Hotel Svendborgs store sal blev alle deltagere mødt af Natashas Linedans, som fulgte et fl ot diasshow, som var et udpluk af billeder fra sidste års Landskampagne mod dødsfald i psykiatrien.
Landsmødet blev en blanding af dagsordenspunkter, workshops, foredrag og pris-overrækkelser. Undervejs tog fl ere deltagere billeder, der blev lagt på LAPs side på facebook (http:// www.facebook.com/group.php?gid=89435230325&ref=ts) under begivenheden Landsmøde 2011.
Det ’hårde’ arbejde
Meget af tiden blev brugt intensivt på at debattere de fremsendte forslag og deltagelse i landsmødets andre punkter. Undervejs var der et indslag, hvor vi fik brugt kroppen og lattermusklerne.
Den traditionelle lørdagsfest
Salen var pyntet hyggeligt op, og vi hyggede os alle med god mad, og vi havde den glæde, at Johanne Bratbo – lederen af antistigmatiseringskampagnen – havde valgt at komme tidligere, således at hun kunne feste sammen med os andre. Undervejs holdt Lise Jul en festtale, som var såvel refl eksiv som fyldt med humor.
Dernæst var der tid til, at LAPprisen til foreningens egne medlemmer skulle overrækkes – se venligst andetsteds i LAPbladet. Aftenen blev sluttet af med underholdning ved Karaoke-John, som var et stort ønske fra LAP´s sommerlejrgruppe. Det viste sig også at være en stor succes, hvor flere forsøgte sig som scenekunstnere.
Vi forstod også, hvorfor de hellere ville lave foreningsarbejde...
Landsledelse 2011/2012
Jan Stig Andersen, Tom Jul Pedersen, Preben Schmücker, Steen Moestrup, Olga Runciman, Hanne Wiingaard, Ulla Asmussen, Thoridt Allermand, Marianne Mogensen, Nils Holmquist Andersen, Bo Steen Jensen, Paul B. Nielsen og Erik Thomsen.
Obs! Lillian Rank er udtrådt af Landsledelsen og Erik Thomsen er herefter tiltrådt.