- Det er op til medlemmerne om de ønsker at danne lokale foreninger, der kan dække en eller flere kommuner. Magter man ikke at danne en lokalforening kan et mindre antal medlemmer danne en netværksgruppe, der med landsledelsens godkendelse kan repræsentere foreningen lokalt.
- Penge til drift af Lokalforeningen kan normalt søges af kommunens frivillighedspenge, er der et lokalt Casino kan man også søge der. Ellers kan man søge fagforeninger, banker og forskellige fonde. – Man kan også altid søge penge i Landsforeningen til en konkret ting. I kan også søge puljer f.eks. PUF-puljen, til større ting (det har lokalforeningen i Nykøbing Falster f.eks. gjort og fået penge der til et motions projekt).
- God ide at der er et foredrag, bankospil eller lign. i forbindelse med generalforsamlingen. Der skal helst være noget der trækker udover selve generalforsamlingen.
- Hvervefolder og medlemsblade i området – borgerservice – biblioteket - frivillighedscentret – sygehuset – apoteket - prak.psykiatere - psykiatriske institutioner - væresteder m.m. En god ide at dele området op imellem jer. HUSK ALTID AT HAVE EN FOLDER I DIN TASKE!
- Sociale medlems arr. Det kan være en sommerudflugt – juletur – julefrokost.
- Foredrag om forskellige diagnoser med oplægsholdere skaffet indenfor LAP og udenfor, det koster normalt ikke så meget (en købmandskurv - 2 flasker vin) Foredragsholderen laver en pressemeddelelse som kan bruges til lokalaviserne og som opslag i supermarkeder.
- Råd og udvalg lokalt og repræsentation i behandlingspsykiatriens samarbejdsfora. – Her er det vigtigt, at I prøver at blive repræsenteret så mange steder som muligt. Alle kommuner har et handicapudvalg, hvor vi kan være repræsenteret – men det bliver vi ikke automatisk, da vi ikke er medlem af DH (Danske Handicaporganisationer). Men det er muligt, hvis man kæmper for det (få evt. hjælp til det fra kontoret). Prøv også at komme med, hvis kommunen har eller nedsætter et Udsatteråd.
- Lav en konkurrence mellem jer om, hvem der skaffer flest nye medlemmer.
- Husk altid at lave en indkaldelse til jeres møder, som udsendes 1 uge før mødet.
- Samt at der bliver lavet referat af jeres møde.
- Læserbreve: Det er en god ide at skrive et læserbrev i lokalavisen, når der er noget lokalt inden for udsatteområdet 1 til 2 gange om året (det giver også nye medlemmer)
- Vær synlige med en bod i gadebilledet , evt. på torvet , messer, dyrskuer og andre begivenheder. LAP HJÆLPER JER GERNE MED MATERIALER m. m.
- Husk at man i bestyrelsen skal afstemme forventningerne til hinanden
HUSK:
Du kan altid de 4 første dage i ugen ringe til kontoret og bestille blad, foldere, kuglepenne, T-shirts m. m. Tlf.: 6619 4511 – Eller få en snak med personalet på kontoret.
Som medlem af LAP - har du følgende fordele:
- Du er solidarisk med alle andre borgere på jorden , som har været i forbindelse med det psykiatriske behandlingssystem og kan gennem det få et godt sammenhold og netværk.
- Du kan altid ringe til kontoret – hvis der er noget, du er i tvivl om.
- Du modtager normalt 4 medlemsblade hvert år, et i hvert kvartal.
- Du har mulighed for at deltage i LAP’s Sommerlejr hver sommer.
- Du får meget snart mulighed for gratis socialrådgiver bistand.